MOLNÁR ANDREA TÁNCMŰVÉSZ VAGYOK!

Hosszú utat tettem meg azért, hogy végre elmondhassam Neked:
"Szia, Molnár Andrea táncos vagyok" és még mozogni tudok az is leszek.


A TÁNC OTT KEZDŐDIK, HOGY BELÉPSZ AZ AJTÓN

Azt gondolom, hogy a tánc nem csak akkor kezdődik amikor a parkettre lépünk, hanem sokkal előbb, mikor a terembe lépsz körülnézel és kiválasztod azt akinek bizalmat szavazol, hogy a partnered legyen. Azt reméled, hogy ő is beszéli ezt a nem verbális nyelvet és jó beszélgető partnered lesz. Éppen ezért a tudat, hogy nem okozol csalódást, mert az alapokat tudod, biztonságot ad. Mondhatnád kedves olvasó, hogy ez manapság nem így van és a mai fiataloknál ez másképp működik, de én azt mondanám rá, hogy sok minden változott: a kultúrházakból diszkó, rom kocsma lett, a szalonokból bár és bisztró, a zenekarból dj és a ruházat is változott...
de egy valami sosem megy ki a divatból: a magabiztosság és az illem. A társas érintkezés szabályai finomodtak, vagy egyszerűsödtek, ahogy a táncmozdulatok és a zene is, de az alapok évszázadok óta változatlanok. Ezeknek ismeretében egy ember bárhol a világon, bármely évszádban tetszőlegesen ledobva, szinte a helyi nyelv ismerete nélkül is képes egy társaságba beilleszkedni és érvényesülni. Ezt tanítom én és ebben hiszek. Szóval kedves olvasó, a tánc ott kezdődik, hogy belépsz az ajtón és ott végződik, hogy kilépsz rajta a bál legjobb nőjével/pasijával... illetve van még tovább, de ez egy másik történet... :)

GYERE, TÁNCOLJ! MEGTANÍTALAK!

Az a baj, hogy szinte mindenkiben munkál a teljesítménykényszer. Azén feladatom, hogy megtanítsam, ne máshoz mérd - hanem egyszerűen csak add át magad!

Fontos gondolatokHa körülnézek, azt látom, hogy szinte mindenki gúzsba kötve él. Kevés a mozdulat. Miközben mindenhol szól a zene – a rádióban, a telefonunkon, az étteremben, az üzletekben… Csak hallgatjuk, ahelyett hogy hagynánk hogy hasson ránk és áradnánk vele.

Botláb? Nincs olyan. Persze van, aki esetlenebb, de van egy jó hírem! Mindenkinek ki lehet nyitni úgy a fülét, hogy meghallja a zenében a dobot, az alapot – és onnan már csak a lábig kell eljuttatni a ritmust, és én tudom hogyan! És azt a fényt is ismerem, ami megcsillan valaki tekintetében, amikor átéli a közös tánc boldogságát.

Sok esküvőre készülő párral is dolgoztam. A mozdulatok mindent elárulnak. Hogyan élnek, miként kommunikálnak… A tánc fejleszti, építi a kapcsolatot. Párterápia, ami a hagyományokra épül. A férfi vezet, ő hozza a döntéseket, a nő pedig figyeli és követi. Türelem kell, finom egymásra hangolódás, és nem csak a teremre száll nyugalom, hanem rájuk is. A férfi megéli saját erejét – a nő pedig a biztonságot a másik karjaiban…”

KAPCSOLAT ÉS FELKÉRÉS

Kapcsolat Felkérés